Albumok

Előtanulmányi albumok: 1998 – Barátaim, 1999 – Ajándék, 2001 – Üzenet, 2002 – Vasárnap, 2003 – Mindenki cigány a lelkében

Aranyalbumok: 2004 – Aranyalbum I., 2007 – Aranyalbum II., 2010 – Aranyalbum III., 2013 – Aranyalbum IV., 2016 – Aranyalbum V., 2020 – Aranyalbum VI.

Speciális válogatásalbumok: 2015 – Koncertdalok, 2016 – Ébreszt a hajnal, 2019 – Ami a miénk

Az összes eddigi Aranyalbum elérhető itt: https://www.dalok.hu/kereses?search=Kom%C3%A1romi+Pisti

Szinte már megszokott, hogy Komáromi Pisti három-négy évenként elkészíti az Aranyalbumok következő kötetét, új dalokkal. A gondos válogatásnál figyelembe veszi a koncertek, műsorok, a világhálós visszajelzések, a menet közben kiadott kották és leforgatott klipek tapasztalatait, a hallgatók és a szakma véleményét, A szerkesztés különlegessége, hogy Bécstől Sepsiszentgyörgyig médiások, táncosok is tanácsokkal segítik a végső sorrend kialakítását. Ezek eredményeként kiérlelt anyagok kerülnek fel.

Az albumok sok oldalát mutatják be a színes egyéniségű előadónak. A hangszerek és a stílusok gazdag példatárat kínálnak, az igényes orgonamuzsika ugyanúgy megtalálható, mint a kemény rock. A nagy líra ugyanúgy megjelenik, mint a funky, vagy a nagyon kidolgozott mulatós zene, nem is beszélve a nagyon kitalált vokálokról. Ugyanúgy jellemzője a nagy ívű ének, vagy egy jól táncolható, romantikus szerzemény, illetve a szédítő tempó, esetenként a gyermekkórus. Nincs két egyforma nóta, ami összeköti őket aza  Pisti lírikus tenor előadásmódja és a szövegek mély mondanivalója.

Nehéz az anyagot célközönséghez, vagy korosztályhoz kötni, mindenki találhat a lelkiállapotának megfelelő, neki szóló dalt. Sok szerzeménye pontosan illeszkedik valamilyen rendezvényhez, alkalomhoz, élethelyzethez. Pistinek a közszolgálatban, a társadalmi szervezetekben betöltött szerepe miatt komoly tapasztalatai vannak és ezekből meríti a mondani valót. A dalok szövegei a mindennapi életünk mély tükrei, sok embert megérintőek, igazak, ezért hatnak. A problémákra érzékeny, nem szabad a Pistinek mesélni, mert még megírja… Szó van például az adott szóról, a döntési kényszerről, a szabadság határairól, az elesettekről, a környezetvédelemről, a drogokról, az alkotásról, a versenyekről,  az ünnepekről, épp úgy, mint az első randevúról, a gyermekről, az iskoláról, a hűségről, az anyaságról, apaságról, a születésről, az egészségről, a halálról, az idő múlásáról vagy a holnapról.

A saját művei mellett sok esetben saját szöveggel megjelennek ismert, az egyes országokra jellemző dalok, illetve zenetörténeti ritkaságok, világhírű különlegességek, továbbá klasszikus magyar versek is. Ezekhez nem kis bátorsággal nyúl hozzá. Érezhető azon törekvése, hogy egyéni legyen, de ugyanakkor hitelesen figyelembe is vegye az eredeti érzésvilágot, ezzel nehéz kettős feladatot old meg.

“Azok a dolgok, amelyeket magadért csinálsz, eltűnnek, ha elmúlsz, de a másokért tett dolgok örökségként maradnak.” ― Kalu Ndukwe Kalu

A SZERZEMÉNYEKBEN KÖZREMŰKÖDŐK:

A dalok hangszerelései több stúdióban készültek. Budapesten főként a KP Stúdióban, néhány a Methacordnál, illetve egy-kettő Nagykanizsán (Holiday Music) és Debrecenben (ESTON).

Zenészek, előadóművészek:
Alapi István gitár, Alex Tamás ének, Aradszky László, Bali Csaba billentyűk-koncert, Berkes Gabriella ének, Bibók Edina vokál, Bodrogi Gyula a nemzet színésze ének, Csizmadia Gábor fúvós, Dingó János gitár, szaxofon-koncert, Elek István fúvós, Enyedi Sándor gitár, hangszerelés, Erox Martini ének, Felkai Miklós gitár, Gerendás Péter gitár, Hatvani Erzsébet ének, Horváth Erika vokál, Jankai Béla billentyűk, hangszerelés, Janza Kata ének, vokál, Kaszás Péter Sr. dob, gitár, billentyűk, hangszerelés, vokál, Kaszás Péter jr.dob, Kálóczy Egon gitár-koncert, Komonyi Zsuzsa ének, Koós János, Kósa Dénes, Kovács Ikrek ének, Kovács Kati vokál, Kvassai Tibor(rap, Sir Round)Lajtai Katalin vokál, Lázár Vilmos Zenei Általános Iskola énekkara gyermekkórus, Liska János ének, Lovas Karol-Jordy ének, Lui ének, vokál, Molnár Gábor-Gabriello billentyűk, hangszerelés, Molnár Orsi, Muck Ferenc, szaxofon, klarinét, billentyűk, Mufics Tibor dob-koncert, Némethy Ivett ének, Payer András, Pálmai Zoltán dob, Pintér Tibor ének, Rácz Erik (Mr.Rick), Schwer Michelle, Suha Klára szavalat, Szabó Anna vokál, Szabó Gyula a nemzet színésze szavalat, Szabó Máté vokál, Szirmai Tamás zongora-koncert, Szloszjár Tibor (Dj.Dali), Sztankay István a nemzet színésze próza, Szűcs Norbert gitár, Szulák Andrea, Tanács Ádám vokál, Tihanyi-Tóth Kinga,Tiszai Ferenc dob-koncert, Tiszai Vivien dob-koncert, Ullmann Ottó basszusgitár-koncert, Zoltán Erika vokál, Varga Miklós vokál, Voga Viktória vokál, Zámbó Jimmy ének, vokál, hangszerelés, 100 Folk Celsius Együttes, Xantus Barbara.
A közszférából, a közcélú dalokban szereplők:
Bán Gergely dr., Blaskó Béla dr., Dancsó Béla dr., Elek Sándor dr., Fásy Ádám, Fazekas Anna dr., Farkas Bertalan, Fenyődi Klára dr., Gémesi György dr., Ince József, Janza Frigyes dr., Kretz Vilmos, Krisán Attila, Lúczi józsef dr., Mátyás Iván, Nagy Tibor, Orosz János, Pfeiffer Ferenc, Remitzky Zoltán, Sárközi Ferenc dr., Székely György dr., Szőke Gábor, Tari Ferenc dr., Vörösmarty Mihály, Xantus Judit dr., Zoltai Mihály.
Táncművészek, háttértáncosok (klipek,koncertek):
Angels, Csillag Show – Tánc Egyesület, DanceNet Táncsport Egyesület, Dani Erika táncoktató, Deák Dianna akrobatikus balett, Flashdance, Fortuna Tánc és Divat Stúdió, Horváth Anna(Napsugár Anna) jeltáncművész, Ida Aerobic Stúdió (Erdély), Nagy Viktória (Felvidék), Spicc & Flex Táncegyüttes, West-Dance Tánciskola, Yasmina Hastánc Stúdió.

CD DALLISTÁK:

aranyalbum-v-hatsoborito-ok