KOMÁROMI PISTI (eredeti nevén dr. Komáromi István)

“A dallamos poprock szerzője”


Zeneszerző, szövegíró, előadóművész. Gitározik, zongorázik, énekel, hangja tiszta, lírikus tenor, reneszánsz karakter, romantikus dalokkal. Gyermekkorában énekkaros volt, a középiskolában zenekarban játszott, a munkahelyein a kultúrcsoportokban és kulturális programokon rendszeresen szerepelt. Az Országos Szórakoztató Zenei Központban egyéni táncdalénekesként “A” kategóriás minősítésű szakvizsga bizonyítványt és működési engedélyt kapott. Tagja az ARTISJUS-nak (Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület) és az Előadóművészi Jogvédő Irodának.

Az általa komponált művek mély lelki tartalommal és erkölcsi mondanivalóval bírnak, hallgatói vélemények szerint személyesek, hozzájuk szólnak, helyettük mondják el amit ők éreznek, gondolnak. Nehéz a műveit célközönséghez, vagy korosztályhoz kötni, mindenki találhat a lelkiállapotának megfelelő, neki szóló dalt. “Ha nincs jó hangulatom arra is van,ha vidámat szeretnék arra  is,ha csak meg szeretnék emlékezni valakiről arra is…sok rétű, kellemes…” irta egy rajongó a dalokról. Ami közös bennük az az igényesség, a rendkívül sajátos Komáromi Pistis, tenor hangú lírikus előadásmód és a szövegek valóságból merített mondanivalója. A művei hosszú időn át aktuálisak tudnak maradni. Jelenleg 133 levédett saját szerzeménye van.

Rendszeresen fellép a Kárpát-medencében a nagy tömegeket vonzó rendezvényeken, falunapokon,bálokon egyaránt. Többször volt önálló estje a Fészek Klubban,a Rátkai Klubban. és az Alcatrazban. Itthon a koncertjein korábban Muck Ferenc szaxofonon, a Flashdance, a miskolci Angels, a Yasmina Hastánc Stúdió, a miskolci Fortuna Tánc és Divatstúdió, a paksi Csillag Show – Tánc Egyesület, a szombathelyi West-Dance Tánciskola, Erdélyben a Guiness-rekorder Ida Aerobic Stúdió voltak az állandó kísérői. Mára a CIT-CAR Táncsport Egyesülettel lett az állandó együttműködő partnere. Ez a csapat profi versenytárcos-párokból áll. Komáromi Pisti koncert háttértáncát színvonalasan biztosítják. Igény esetnén képesek egy órás un. Nemzetek táncai Showjukat jelmezekben bemutatni a Komáromi Pisti koncertje előtt.

pisti cit-car vgott egyben

Képzett zenészekből álló kísérő zenekarral élő nagy-koncertet is ad. (Pl Szeptemberfeszt,Simonyi Napok, Magyarok Világtalálkozója,Vásárhelyi Napok,stb.)

kozonseg-2

Több önálló albuma jelent meg. Előtanulmánynak számít a Barátaim (14 dal) az Ajándék (13 dal), az Üzenet (15 dal) a Vasárnap (15 dal), a Mindenki cigány a lelkében (15 dal).

Meghatározó, újdonságokkal tűzdelt válogatás albuma, az Aranyalbum I. (2004-ben 19 dal) és az Aranyalbum II. (2007-ben 22 dal),az  Aranyalbum III. (2010-re 23 dal),illetve az Aranyalbum IV. (2013-ban 23 dal),2015-ben a Koncert Dalok album (25 dal), 2016-ban az Aranyalbum V. (19 dal) melyek sokoldalúságot árulnak el egy színes egyéniségű előadóról. Nincs két egyforma nóta. A hangszerek és a stílusok gazdag példatárat kínálnak: az igényes orgonamuzsika ugyanúgy megtalálható, mint a kemény rock, a nagy líra vagy a nagyon kidolgozott mulatós zene, a funky, a klasszikus táncdal, nem is beszélve a nagyon kitalált vokálokról. Kiváló zenészek segítették a stúdiómunkát.

A háromévente kiadott albumok periódusa nem véletlen, hiszen volt, hogy egyetlen dal hangszerelése hónapokig készült. Az Aranyalbumok szerkesztésének különlegessége az is, hogy Bécstől Sepsiszentgyörgyig médiások, táncosok, barátok tanácsokkal segítették a végső sorrend kialakítását. Minden dal még a megjelenése előtt hosszabb időn keresztül koncerteken, vagy klipekben is bemutatásra, kipróbálásra kerül.

Részt vett kabaré, színdarab, és filmek zenei munkálataiban. Készített versekhez aláfestő zenét, dolgozott gyermekkórussal. Komponált magának és más előadóknak, továbbá közcélra illetve cégeknek, rendezvényeknek. Műveit Bodrogi Gyulától Zámbó Jimmyig sok neves művész tűzte már műsorára. Dalaiból számos klip és zenekari  feldolgozás készült. Szerzeményei nagy részét kiadták kotta formában is.

Nagy Viktória táncos Nitriansky (Marcelháza) Slovakia: “Élmény lenne veled dolgozni, mert te jól énekelsz, jó zenéket dolgozol fel, olyan zeneket aminek van értelme… kevesen csinálják ezt…tiszta meg is olyan régies, de még is divatos… Amilyennek látlak a színpadon: letisztult, de meg is divatos szolid, de néha ütős és mégis benne van az a régies zenészi mód…az én 2. példaképem.”

Kathy-Horváth Lajos nemzetközi hírű hegedűművész, komponista, kultúrigazgató: “Pisti a mi tiszteletbeli románk”.

jimmy pistinek

“Pistikém le az irigy hazugokkal Te + Én vagyunk a legjobbak. Szeretettel Zámbó Jimmy”

Komáromi Pisti dr.Komáromi István néven megtalálható a Wikipédián is: https://hu.wikipedia.org/wiki/Kom%C3%A1romi_Istv%C3%A1n

Életigenló Rádióinterjú:

Az álom valóság lehet – ami a miénk, az a miénk legyen!